repercussion day - fundacja repercussion

repercussion day

11.listopada 2012 po raz pierwszy  we Wrocławiu REPERCUSSION DAY - I Wrocławskie Warsztaty Perkusyjne

Repercussion Day to impreza dla wszystkich pozytywnie zakręconych na punkcie bębnów i  rytmu…. To również okazja do posłuchania różnorodnych gatunków muzycznych w wykonaniu znakomitych muzyków. W ramach Repercussion Day zaplanowaliśmy cykl warsztatów perkusyjnych oraz koncert połączony z aukcją instrumentów, akcesoriów i wydawnictw perkusyjnych. Wszyscy, którzy marzą o grze na bębnach oraz ci którzy chcą podszkolić swój perkusyjny warsztat powinni już dziś zarezerwować czas! www.day.repercussion.pl

11. listopada 2012 g.11:00 – 17:00  Klub Łykend ul. Podwale 37 we Wrocławiu
Repercussion Day   - Warsztaty Perkusyjne

Jacek Muzioł - snare drum
Radek Jędraś – pop & rock drumset
Michał Lange -  drum’n ‘bass drumset
Israel Domingues Pimienta – conga drumming
Wojtek Buliński – jazz drumset
Michał Lasota – solo drumset

Wykładowcy  I Wrocławskich Warsztatów Perkusyjnych to  znakomici  perkusiści  posiadający profesjonalne przygotowanie pedagogiczne oraz bogate doświadczenie jako edukatorzy i artyści wykonawcy.  Wszyscy na co dzień współpracują z wrocławską szkołą perkusyjną DRUMCLINIC

11. listopada 2012 g.18:00  Klub Łykend ul. Podwale 37 we Wrocławiu
Repercussion Day – Koncert
Koncert jest finałowym punktem programu Repercussion Day – I Wrocławskich Warsztatów Rytmu. Wykonawcami koncertu będą zespoły, z którymi na co dzień współpracują wykładowcy Wrocławskich Warsztatów Perkusyjnych oraz zaproszeni goście – młodzi obiecujący muzycy
:

The Rags Project (drum’n ‘bass ) – Marcin Mukoid – wibrafon / Adam Pietryk – bas / Michał Lange - perkusja
Miłosz Rutkowski Trio (jazz,etno) –  Miłosz Rutkowski -wibrafon / Grzegorz Piasecki – kontrabas / Wojciech Buliński - perkusja
The Seateas (
indie rock) – Filip Laszuk – perkusja / Rafał Zaczkowski - bass, wokal / Arek Kaszuba - gitara, wokal / Dominik Hamara – gitara / Kuba Piskorowski – klawisze. Perkusista grupy Filip Laszuk jest dwukrotnym laureatem Grand Prix Konkursu  DRUMBATTLE 2006 i 2012
Uczniowie Wrocławskiej Szkoły Perkusyjnej  DRUMCLINIC

W trakcie koncertu odbędzie się z aukcja instrumentów, akcesoriów i wydawnictw perkusyjnych ufundowanych przez:  Absonic, Ewpol,  Luna Music, Nuty.pl, Ragtime. Dochód z aukcji przeznaczony zostanie na działalność statutową Fundacji Repercussion.

Koszty uczestnictwa:
- wstęp wolny  -
obecni uczniowie szkoły perkusyjnej DRUMCLINIC
Pozostali:
- 50 zł warsztaty perkusyjne + koncert
- 40 zł warsztaty perkusyjne
- 20 zł koncert

Zgłoszenia:
W przypadku chęci udziału w imprezie prosimy o wypełnienie i wysłanie formularza znajdującego się na stronie: www.day.repercussion.pl