- fundacja

DRUMCLINIC to działająca we Wrocławiu szkoła perkusyjna powołana z myślą o nauczaniu gry na zestawie perkusyjnym wszystkich chętnych, niezależnie od ich wieku i poziomu posiadanych umiejętności muzycznych. Każdy z uczniów traktowany jest w naszej szkole w sposób indywidualny -  dopasowujemy program i sposób prowadzenia zajęć do jego możliwości percepcyjnych (szczególnie ważne w przypadku dzieci), a także  poziomu zaawansowania i preferencji  muzycznych.
Nauczyciele współpracujący z Drum Clinic to doświadczeni perkusiści, absolwenci akademii muzycznych o specjalności zestaw perkusyjny, mogący pochwalić się  bogatym dorobkiem zarówno artystycznym jak i pedagogicznym.
Oprócz wysokiego poziomu merytorycznego Drum Clinic oferuje swoim podopiecznym bardzo dobrą bazę lokalową jak i sprzętową. Posiadamy sale do ćwiczeń indywidualnych  oraz wysokiej jakości instrumenty. Dodatkowym atutem szkoły jest jej lokalizacja - można nas znaleźć w samym sercu Wrocławia -  na ul. Wiśniowej 81 w budynku Dolnosląskiego Zakładu Szkolenia Zawodowego
Więcej szczegółów na temat działania szkoły na stronie www.drumclinic.pl
bądź pod numerem telefonu 693 18 52 91