drumbattle festiwal rytmu - fundacja repercussion

drumbattle festiwal rytmu

Fundacja REPERCUSSION jest współorganizatorem Festiwalu Rytmu DRUM BATTLE, który rokrocznie na przełomiemaja i czerwca odbywa się w Legnicy. Festiwal adresowany jest do osób zainteresowanych grą na werblu i zestawie perkusyjnym, zarówno uczniów  szkół muzycznych jak i osób wywodzących się z tzw. nurtu amatorskiego.
Formuła festiwalu
obejmuje 3 nurty:
konkursowy (Konkurs Gry na Zestawie Perkusyjnym i Werblu)
warsztatowy (lekcje mistrzowskie prowadzone przez wybitnych perkusistów)
- festiwalowy (koncerty prezentujące różne oblicza perkusji)

Festiwal gościł do tej pory następujących z
nakomitych perkusistów: Atma Anur, Piotr Biskupski, Adam Buczek, Dariusz Kaliszuk, Cezary Konrad, Zbigniew Lewandowski, Mariusz Mocarski, Jacek Pelc, Krzysztof Przybyłowicz, i Jacek Wota. Wspomniani artyści prowadzili  warsztaty i prezentowali swoje umiejętności w ramach koncertów. Jako  jurorzy  Konkursu Gry na Zestawie Perkusyjnym i Werblu wyłonili kilkudziesięciu najlepszych młodych bębniarzy i werblistów, którzy otrzymali bardzo atrakcyjne nagrody w postaci instrumentów perkusyjnych renomowanych producentów: ROLAND, MAPEX, SABIAN, VIC FIRTH, BALBEX, YAMAHA oraz czasopism branżowych: MUZYK FCM, TOP DRUMMER.   Więcej szczegółów na temat festiwalu (regulamin konkursu, karta i terminy zgłoszeń)  na stronie www.drumbattle.pl